Mendo kon net geen tie-break uit de brand slepen en blijft in het klassement 4e. Raf Vekemans wordt volgend seizoen de nieuwe coach van Mendo. Hij volgt Bart Renders op.

Mendo Booischot puntloos onderuit tegen GEA HAPPEL Amigo’s.

In de eerste set nam de thuisploeg meteen het heft in eigen handen en speelde Mendo in de vernieling. Ze liepen makkelijk uit (8-3, 16-4) en de bezoekers ondergingen de wet van de sterkste. Amigo’s wonnen vlot met 25-15.

Ook in de 2de set slaagde Mendo er niet in om zijn verdediging en aanval op punt te krijgen en konden Wouter Vriens en Wim Cox naar hartelust scoren. (8-4, 16-11, 25-19)

De kenmerkende vechtlust van de Mendospelers kregen we pas in de derde set te zien en dank zij de ondertussen ingekomen Toon Thijs kwam er terug vuur in de wedstrijd. De bezoekers maakten handig gebruik van het dipje van Amigo’s en behielden voldoende voorsprong voor setwinst. (5-8, 12-16, 21-25)

Ook in set 4 leek Mendo aanvankelijk goed op weg om een tie-break uit de wacht te slepen en was de thuisploeg op achtervolgen aangewezen tot bij 22-22 de bordjes in evenwicht kwamen. Derde keer goede keer en na 3 setballen slaagden de mannen van Amigo’s erin om de volle buit thuis te houden. (5-8, 14-16, 26-24)

Op basis van wat we de eerste 2 sets te zien kregen kon en mocht Mendo geen aanspraak maken op punten maar na het spannende matcheinde waren onze mannen enorm teleurgesteld dat ze puntloos naar huis moesten. De thuisploeg zal best tevreden zijn dat de mannen van Mendo geen tie-break konden afdwingen want als het erop aan komt kunnen ze vechten als leeuwen !! Amigo’s komt voorlopig alleen aan de leiding van het klassement in de Liga B, Mendo blijft steken op de 4de plaats. De strijd om de titel gaat nog spannend worden.

Ondanks het feit dat geen van beide ploegen het niveau behaalde dat we van hen verwachten en ondertussen ook gewoon zijn, kregen we toch spannende en mooie volleybalmomenten te zien en daar doen we het voor hé.

Verslag voor Mendo: Annemie Daems